Ocena użytkowników: / 2
SłabyŚwietny 

banan_wlasciwosciBanan - owoc jak każdy inny?? Być może. Ale ma też szereg właściwości, z których pewnie większość z nas nie zdaje sobie sprawy
Więc co dobrze wiedzieć o bananach??

Więcej…

 
Ocena użytkowników: / 2
SłabyŚwietny 

solSól ma dwojaki wpływ na nasze zdrowie, z jednej strony jest niezbędna do funkcjonowania naszego organizmu, z drugiej nie bez powodu określana jest mianem „białej śmierci”.

Sól dostarcza nam bardzo ważnego pierwiastka sodu. Sód zaś jest odpowiedzialny za utrzymanie homeostazy kwasowo-zasadowej organizmu, chroni przed odwodnieniem, odpowiada za transport substancji odżywczych.
Nadmiar sodu ma jednak bardzo negatywne skutki zdrowotne.

Więcej…

 
Ocena użytkowników: / 7
SłabyŚwietny 
Już sama nazwa tej maści potrafi wprowadzić w błąd i sugeruje, że dla ludzi przeznaczona ona nie jest. Nic bardziej błędnego. Maścią końską zwyczajowo przyjęło się zwać balsamy bardzo często stosowane w zmniejszaniu przypadłości układu kostno – szkieletowego. Składniki, z których zrobione są maści i sposób wytwarzania maści końskiej ma początek w ludowych mądrościach dotyczących właściwości leczniczych ziół. W wyniku prób i błędów przeprowadzanych przez stulecia powstała niepowtarzalna i dająca odczuwalne efekty stosowania kombinacja ekstraktów roślinnych i olejów nagminnie nazywana maścią końską. Różnorodność ziół w składzie maści końskiej gwarantuje silne działanie. W sprzedaży znajduje się w bardzo wielu odmianach. Maści końskie zawierają jedyną w swoim rodzaju kombinację roślin oraz olejów . Słyną ze swoich uśmierzających ból właściwości na takie niedomagania jak: obrzęki miejscowe, zapalenia stawów, bóle mięśni i stawów spowodowane grypą, przeziębienie (nasmarowanie pleców i piersi działa rozgrzewająco), artretyzm, Maści końskie są wytwarzane w dwóch odmianach – rozgrzewające maści końskiechłodzące maści końskie.

Więcej…

 
Ocena użytkowników: / 5
SłabyŚwietny 

cukier_rafinowanyDlaczego nie możemy jeść słodyczy w takiej ilości, jakiej chcielibyśmy – czyli non stop – przed śniadaniem, po śniadaniu, przed obiadem, po obiedzie. Wiemy ogólnie, że są one niezdrowe, ale nie zauważamy żadnych niekorzystnych objawów u siebie, więc dlaczego non stop się nimi nie upychać. Ewentualnie czasem zauważymy wzrost wagi – przeciętnie w okresie 2-3 lat o około 5-6 kg, ale przecież do tego można się przyzwyczaić. Pokochać swoje nowe ciało.

Więcej…

 
Więcej artykułów…